Naispelaajat menestyivät historiallisen hyvin – Laura Evälahti ja Tiina Kaskiaro Itä-Suomen Rakentajagolfin sarjavoittajiksi

Talonrakennusteollisuus Itä-Suomen perinteisessä Rakentajagolfissa Nilsiän Tahkolla tapahtui kärkipelaajien ja sukupuoltenkin osalta järeä vallankumous edellisvuosista.

Pasi Pitkänen antoi golf-pallolle kyytiä. Taustalla Hannu Isotalo, Kim Kaskiaro, Kimmo Anttonen, Roosa Toivanen ja Tiina Kaskiaro.

Historiaa tehtiin, kun Imatran Golfin Laura Evälahti voitti ensimmäisenä naisena alle 18:n tasoituksella pelaavien lyöntipelin. Hän ylsi joukkuekisan voittoonkin Rakennusliike Evälahden mestarikolmikossa ja oli ykkönen pisin draivi -erikoiskilpailussa – kaiken kaikkiaan siis Rakentajagolfin menestyksekkäin pelaaja. Kun Tiina Kaskiaro oli ykkönen suurempien tasoitusten pistebogeyssä ja Virpiniemen GC:n Roosa Toivanen ylsi kakkoseksi scratchissa eli ilman tasoitusta, oli naisten kisamenestys ennennäkemätön!

Laura Evälahti

Laura Evälahden voittotulos lyöntipelissä oli 16,5:n tasoituksella 64. Hienoon sarjaan sisältyi yksi albatrossiin (kolme lyöntiä alle par-ihannetuloksen) mennyt väylä. Lähes samalla tasoituksella pelannut Ville Lajunen oli toinen 65:llä ja Mikko Soininen kolmas 67:llä lyönnillä. Vähimmillä lyönneillä (71) radan kiertänyt Mikkelin Golfin Petri Jyräs oli neljäs. Hän pelasi 1,8:n tasoituksella. Meriitteinä Jyräksellä on muun muassa Finnish Senior Tourin voitto ja joukkuekisan SM-kulta.

Petri Jyräs

Toiseksi pienimmällä lyöntimäärällä, 72:lla, Tahkon radan hellekelissä kiertäneen Roosa Toivasen tasoitus oli kisan pienin, -2, minkä vuoksi hänen lyöntipelisijoituksensa 74 lyönnillä jäi 17:nneksi.

Henri Kaila, Ville Lajunen ja Tiina Kaskiaro seuraavat Roosa Toivasen avauslyöntiä.

Naisten pistebogeyn voitti Tiina Kaskiaro 41 pisteellä, jolla olisi voittanut miestenkin sarjan. Naisten sarjan toinen oli Anita Lipsanen, 24 pistettä, ja kolmas Leila Avikainen, 16 pistettä. Miesten pistebogeyn voitti Ville Wartiovaara 40 pisteellä, toinen oli Jouni Pohjolainen 39 pisteellä ja kolmanneksi kiri samalla pistemäärällä, mutta isommalla tasoituksella Antti Juntunen.

Rakennusliike Evälahti joukkuekisan ykköseksi

Useampaan kertaan lasketun joukkuekilpailun tuloksissa ykköseksi tuli Rakennusliike Evälahti 84 pisteellä. Joukkueessa pelasivat Laura ja Martti Evälahti sekä Jouni Pohjolainen. Kakkoseksi sijoittui 82 pisteellä Team Stark kolmikollaan Ville Lajunen, Vesa Pajunen ja Joni Nousiainen. Pronssille 78 pisteellä ylsivät Rakennusteollisuus RT ry:n golfarit Ville Wartiovaara, Jani Kemppainen ja kisaisäntä Kimmo Anttonen. Samaan tulokseen ylsi Talonrakennusteollisuuden joukkue Juha Mäntynen, Kim Kaskiaro ja Tiina Kaskiaro, joten rakentajien etujärjestön pelaajat olivat kelpo vireessä.

Laura Evälahti voitti pisin draivi -erikoiskilpailun ennen Juha-Pekka Niittymaata ja Ari Kampmania. Lähimmäksi lippua -erikoiskisat voittivat Kasper Heikkinen (1,38 m) ja Martti Luhtanen (2,33 m).

Vuoden päästä elokuussa 2025 Itä-Suomen Rakentajagolf pelataan Joensuussa.

Teksti: Ilpo Lommi

Kuvat: Ilpo Lommi ja Kimmo Anttonen

Kimmo Anttonen

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä